torsdag 22. oktober 2009

Vinmonopolets glutenfrie øl


Dette er ifølge Vinmonopolet glutenfritt:
Asahi Superdry
33 cl 5% alkohol kr. 26,90
Japan
Vann, malt, humle, ris og gjær
Estrella Daura Gluten Free
33 cl 5,4% alkohol kr. 34,90
Spania
100% Bygg
Glutaner
33 cl 5,2% alkohol kr. 44,20
Belgia
Vann, malt, teff, ris, gjær og humle

Sjekk vinmonopolets nettsider ang. lokalbeholdning.

I vanlige butikker finner vi:
Corona extra
33 cl 4,6% alkohol ca.kr. 26
Mexico
Vann, malt, mais, ris, humle og gjær
Sol
33 cl 4,6% alkohol ca.kr. 26
Mexico
(info kommer)

Blandt ingrediensene finner vi malt blandt de fleste. Malt skal være ekstrahert fra spiret korn. Hvor nedbrutt proteinene er og hvor mye av de farlige glutenlignende proteinene som er ufarliggjort er uforutsigbart. Men når ølsortene etter tester går under betegnelsen glutenfri må man nesten bare gå ut fra at mengdene er svært lave. Her må man nok bare prøve seg frem.

4 kommentarer:

  1. Jeg kan ikke se at produsentene av Corona og Sol går god for betegnelsen "Glutenfritt". Tvert imot sier de ved hendvendelse at f.eks. Corona IKKE er glutenfritt:
    http://glutenfreedietblog.com/is-corona-gluten-free/

    SvarSlett
  2. cøliaki foreninga sier at det er så lite gluten i corona at den er okå å drikke for de fleste, samtidig som de advarer mot å drikke for mange i løpet av en dag.. vet ikke helt hvordan jeg skal tolke dette, men så langt har jeg aldri drukket mer enn fire corona i løpet av en kveld og jeg har ikke kjent noen synptomer av det. trur øl og gluten er litt sånn at man dessverre må bli en liten prøvekanin selv :P

    SvarSlett
  3. Når skal Cøliakiforeningen ta innover seg at de Cøliakere som overhodet ikke tåler hvtestivelse (eller rester av gluten)blir fryktelig syke om de får dette i maten?Er det slik at " de få" med Cøliaki som er avhengig av totalt fravær av gluten ikke teller?

    SvarSlett
  4. Kan vi ikke i Norge få det slik somni Amerika? Der har de Cøliaki-mat som kun er " Naturlig fri fra gluten"

    SvarSlett