Godt nytt år alle sammen! Har hoppet av dietten i 1mnd. for å få riktige resultater i proteinintoleransetesten nevnt tidligere på sida. Den viser om man er intolerant mot proteiner som finnes i korn og melkeproduker, noe det viser seg at jeg ikke er. Jeg har også sjekket meg for laktoseintoleranse og cøliaki som heller ikke ble påvist. Hvorfor har jeg så god effekt av denne dietten da?
Når jeg ser tilbake på kostholdsendringen for et år tilbake er det ikke bare melk og korn jeg har endret holdning til. Jeg har:
- spist mindre måltider oftere
- spist nesten utelukkende hjemmelaget mat. Ren mat. Fersk mat. Minimalt med poser, halvfabrikata og helfabrikata.
- byttet ut koffein med grønn te
- kuttet drastisk ned på sukker. Både brus, godis, og middager med mye sukker.
- drukket mere vann
- spist mer grønnsaker
- alltid spist hjemmelaget brød
- spist færre skiver med heller mer pålegg
- brukt probiozym
- tatt Alt i ett kosttilskudd og vit D og kalsium
Foruten avholdet til korn og melk ser man store likheter til det som blir kalt urkost- eller lavkarbokosthold. Jeg kommer derfor til å endre dietten min fra i dag, for å prøve ut om det kan være et kosthold med lite karbohydrater som har vært med å gjøre meg bedre. Jeg vil innføre melk og korn i kosten igjen, og følge et lavkarbokosthold i tråd med rådene i boka: Bedre uten brød. (Se link til høyre på siden.) Av forfatter Wolfgang Lutz, som konkluderte allerede i 1950-årene at et kosthold som inneholder en stor andel karbohydrater, ikke danner grunnlaget for god helse. Anbefales!
tirsdag 26. januar 2010
Abonner på:
Legg inn kommentarer (Atom)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar